Keresőoptimalizálás könnyedén

Keresőoptimalizálás könnyedén, hogy a találati lista élére kerüljön az oldalunk.

A keresőoptimalizálás - angolul SEO - olyan intézkedésekre utal, amelyek a weboldal és annak tartalmának láthatóságát szolgálják a webes keresőmotor felhasználói számára . Az optimalizálás az organikus keresőmotorok rangsorában (természetes listák) a kifizetetlen eredmények javítására vonatkozik, és kizárja a közvetlen forgalmat és a fizetett hirdetések vásárlását. Az keresőoptimalizálás különböző típusú keresésekre irányulhat, beleértve a képkeresést, a videókeresést, a hírek keresését vagy a függőleges keresőmotorokat.

A keresőoptimalizálás a keresőmarketing

A kilencvenes évek közepén az első keresőmotorok elkezdték katalogizálni a korai internetet . A webhely tulajdonosok gyorsan felismerték a keresési eredmények között az előnyben részesített adatok értékét, és hamarosan az optimalizálásra specializálódott cégek fejlesztettek ki. Kezdetben a felvétel gyakran úgy történt, hogy elküldte a megfelelő oldal URL-jét a különböző keresőmotoroknak. Ezek aztán kiküldtek egy webes robotot, hogy elemezze az oldalt és indexelje. A webrobot betöltötte a webhelyet a keresőmotor szerverére , ahol egy második program, az úgynevezett indexelő olvasta fel és katalogizálta az információkat (megnevezett szavak, linkek más oldalakra). A keresési algoritmusok korai verziói a webmesterek által adott információkon alapultak, mint például a meta elemek, vagy a keresőmotorok indexfájljain.

A meta elemek áttekintést adnak az oldal tartalmáról, de hamar kiderült, hogy ezen információk felhasználása nem megbízható, mivel a webmester által használt kulcsszavak választása tükrözheti az oldal tartalmának pontatlan megjelenítését. A metaadatok pontatlan és hiányos adatai így irreleváns oldalakat sorolhatnak fel a konkrét keresések során. Az oldalkészítők különböző attribútumokat is kipróbáltak a HTML -en belül- Manipulálja az oldal kódjait oly módon, hogy az oldal jobban szerepeljen a keresési eredményekben. Mivel a korai keresőmotorok nagyon függtek olyan tényezőktől, amelyek kizárólag a webmesterek kezében voltak, a rangsorban nagyon érzékenyek voltak a visszaélésekre és a manipulációkra is. Ennek okán erőltették inkább a belső optimalizálást.

Annak érdekében, hogy a keresési eredmények jobb és relevánsabb eredményeket érjenek el, a keresőmotorok üzemeltetőinek alkalmazkodniuk kellett ezekhez a körülményekhez és alkalmazni kell a kulcsszó elemzést. Mivel a keresőmotor sikere attól függ, hogy a keresett kifejezésekhez kapcsolódó keresési eredmények megjelennek -e, a nem megfelelő találatok arra késztethetik a felhasználókat, hogy más módon keressenek az interneten. A keresőmotorok válasza összetettebb rangsorolási algoritmusokból állt, amelyek olyan tényezőket tartalmaztak, amelyeket a webmesterek nehezen vagy egyáltalán nem tudtak befolyásolni. Larry Page és Sergey Brin együtt dolgoztak a Google elődje - egy matematikai algoritmuson alapuló keresőmotor, amely a linkstruktúra alapján súlyozta az oldalakat, és ezt beépítette a rangsorolási algoritmusba. Más keresőmotorok is beépítették a linkstruktúrát algoritmusaikba, de mindig a biztonság az első számú cél.

 

Kommentek
  1. Én